Hond

Niet voor niets een van de meest populaire huisdieren.
Ze zijn er in alle soorten en maten en bieden gezelschap en structuur.

Vaccinaties voor de hond

Er zijn besmettelijke ziekten bij de hond die niet of nauwelijks te behandelen zijn, zoals hondenziekte en parvovirus-infecties. Andere ziekten, zoals kennelhoest, zijn wel met medicijnen te behandelen, maar er kunnen chronische problemen overblijven.
Het is dus verstandig om waar mogelijk dieren tegen dit soort ziekten te beschermen door middel van vaccinatie: voorkomen is altijd beter dan genezen!

Elk jaar ontvangt u van ons een herinnering voor de vaccinatie. Wanneer uw hond naar het pension of naar het buitenland gaat, is het verstandig om minstens 3 weken van tevoren bij ons langs te komen. Voor een bezoek aan sommige landen moet al eerder met de voorbereidingen gestart worden.

Voorafgaand aan de jaarlijkse vaccinatie vindt een volledige gezondheidscontrole plaats. Eventuele afwijkingen worden met u besproken en genoteerd in het patiëntendossier. Afhankelijk van de leefomstandigheden van uw hond worden in overleg met u de juiste vaccinaties gegeven.

In onderstaand schema is ons vaccinatieschema voor de hond weergegeven:

6 wk9 wk12 wk1 j.2 j.3 j.4 j.5 j.6 j.7 j.
hondenziekte++++++
leverziekte++++++
parainfluenza++++++
ziekte van Weil+++++++++
kennelhoest
(Bordetella)
Bij een verhoogde infectierisico, in geval van pensionbezoek, hondencursus, tentoonstelling of veel contact met andere honden, jaarlijkse vaccinatie. De vaccinatie kan in de neus of in de bek gegeven worden.
hondsdolheidWanneer u met de hond naar het buitenland gaat is dit een vaak een verplichte vaccinatie. Wanneer de enting moet plaatsvinden is per land verschillend en staat weergegeven op de https://www.licg.nl/vakantie-dier-gaat-mee/