Hond

Niet voor niets een van de meest populaire huisdieren.
Ze zijn er in alle soorten en maten en bieden gezelschap en structuur.

Vaccinaties voor de hond

Er zijn besmettelijke ziekten bij de hond die niet of nauwelijks te behandelen zijn, zoals hondenziekte en parvovirus-infecties. Andere ziekten, zoals kennelhoest, zijn wel met medicijnen te behandelen, maar er kunnen chronische problemen overblijven.
Het is dus verstandig om waar mogelijk dieren tegen dit soort ziekten te beschermen door middel van vaccinatie: voorkomen is altijd beter dan genezen!

In onderstaand schema is ons vaccinatieschema voor de hond weergegeven:

6 wk9 wk12 wk1 j.2 j.3 j.4 j.5 j.6 j.7 j.
hondenziekte + + + + + +
leverziekte + + + + + +
parainfluenza + + + + + +
ziekte van Weil + + + + + + + + +
kennelhoest
(Bordetella)
Bij een verhoogde infectierisico, in geval van pensionbezoek, hondencursus, tentoonstelling of veel contact met andere honden, jaarlijkse vaccinatie. De vaccinatie kan in de neus of in de bek gegeven worden.
hondsdolheid Wanneer u met de hond naar het buitenland gaat is dit een vaak een verplichte vaccinatie. Wanneer de enting moet plaatsvinden is per land verschillend en staat weergegeven op de https://www.licg.nl/vakantie-dier-gaat-mee/
Voorafgaand aan de jaarlijkse vaccinatie vindt een gezondheidscontrole plaats waarvan de bevindingen worden vermeld in het dierenpaspoort van uw hond. Afhankelijk van de leefomstandigheden van uw hond, bijvoorbeeld pensionbezoek, cursus, etc., en in overleg met u worden de juiste vaccinaties gegeven.

Tijdens de gezondheidscontrole voeren wij een volledig klinisch onderzoek uit. Gebit, ogen, oren, ademhaling en hart, de lymfeknopen, de huid, locomotieapparaat en voedingstoestand komen hierbij aan de orde. Afwijkingen worden met u besproken en aangetekend in het patiëntendossier. Naast de jaarlijkse vaccinatie wordt uw hond dus ook elk jaar gecontroleerd!

Elk jaar ontvangt u van ons een herinneringskaartje voor de vaccinatie, zodat u dit niet zelf hoeft te onthouden. Wanneer u van plan bent uw hond mee te nemen naar het buitenland of naar een pension te brengen is het verstandig tijdig bij ons langs te komen. Voor de meeste landen moet de hondsdolheidenting minimaal 30 dagen voor vertrek zijn gegeven, maar er zijn ook landen waar al een half jaar voor vertrek maatregelen moeten worden getroffen.