Rundvee

Ons team van 4 geborgde rundveedierenartsen staat 365 dagen per jaar voor u klaar.
Wij richten ons naast de behandeling van zieke dieren ook op de preventieve zorg en het welzijn van uw dier.

Wij bieden u bedrijfsbegeleiding op maat, waarbij bedrijfsonderdelen als vruchtbaarheid, voeding, melkproductie, conditiescore, opfok, klauwgezondheid, dierziektebestrijding en huisvesting aan bod kunnen komen. We bieden vele mogelijkheden van zorg en begeleiding aan voor uw dieren en bedrijf.

Laboratorium

Dierenkliniek Stad & Westerkwartier heeft een eigen laboratorium op de praktijk. Hier kunnen we celgetalbepalingen, mestonderzoeken en bloedonderzoeken doen. Voor uitgebreider laboratorium onderzoek maken we gebruik van de diensten van een extern laboratorium.

Contact

Telefonisch Spreekuur
Op werkdagen is het telefonisch spreekuur tussen 08:00 en 09:00 uur. Tijdens het telefonisch spreekuur is er ook een dierenarts aanwezig voor overleg of het beantwoorden van vragen. Visites aangemeld tijdens het telefonisch spreekuur hebben een gereduceerd tarief.
Voor het maken van een afspraak of het bestellen van medicatie kunt u ook op andere momenten van de dag bellen. Medicatie kan ook via WhatsApp besteld worden (nummer op aanvraag).

Spoedgevallen
Voor spoedgevallen zijn wij 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar via het telefoonnummer: 0594-501290.

Kernpraktijken

Onze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Kernpraktijken Rundvee (KPR) De KPR is een nationaal samenwerkingsverband van vijftien dierenartsenpraktijken op het gebied van rundvee. De praktijken zijn verspreid over Nederland.

Dagelijks wordt bij de aangesloten veehouders gewerkt aan een goede diergezondheid en dierwelzijn. De aangesloten veehouders staan voor 15% van de Nederlandse melkproductie.

De Kernpraktijken Rundvee staan voor kwaliteit! Alle aangesloten praktijken zijn NEN-ISO 9001 gecertificeerd: zij laten zich dus vrijwillig toetsen door een externe organisatie! Binnen onze groep van geborgde rundveedierenartsen vindt op regelmatige basis uitwisseling plaats van kennis. We voeren gezamenlijk projecten uit met verschillende partijen uit de sector. Periodiek worden intervisies en bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van personeelsmanagement, behandelmethoden, certificering, automatisering en praktijkorganisatie. Binnen Europa hebben we contact met dierenartsen werkzaam binnen soortgelijke samenwerkingsverbanden in Engeland, Schotland en Ierland, namelijk XL-Vets UK.

Regelgeving

Voor melkveehouders en andere bedrijven met gemiddeld 5 of meer runderen gelden er diverse administratieve verplichtingen. Wij kunnen u helpen om aan deze verplichtingen te voldoen. Dit doen wij door het afsluiten van een 1-op-1 overeenkomst, het opstellen van een bedrijfsgezondheidsplan en/of koekompas en het maken van een bedrijfsbehandelplan.