Hond

Niet voor niets een van de meest populaire huisdieren.
Ze zijn er in alle soorten en maten en bieden gezelschap en structuur.

Castratie reu

Bij de castratie van de reu verwijdert de dierenarts onder algehele narcose de testikels (zaadballen). Er zijn zowel praktische als medische redenen om een reu te castreren. Praktische redenen zijn onder andere ongewenst reuengedrag en het voorkomen van ongewenste dekkingen van teefjes.
Medische redenen zijn onder andere prostaatproblemen en tumoren van de zaadballen. In overleg met de eigenaar bepalen we het juiste tijdstip van de ingreep. Een chirurgische castratie kan niet ongedaan gemaakt worden.

Gevolgen van de castratie:

Niet ingedaalde testikels
Soms komt het voor dat één of beide testikels niet volledig indalen. Ze blijven dan achter in de buik of in de lies. Daardoor is er een grotere kans dat er een tumor ontstaat in de testikel. Het advies is in dat geval om de testikel chirurgisch te verwijderen of om regelmatig te onderzoeken of er een tumor ontstaat in de testikel. 

Verloop van de castratie
’s Ochtend wordt de hond onder narcose gebracht. Hierbij mag u aanwezig zijn. We plaatsen een infuusnaaldje in het bloedvat in de voorpoot waardoor we de narcosemiddelen toedienen. De reu valt dan direct in slaap. Vervolgens wordt hij geopereerd, wordt hij wakker in de opname en mag hij naar huis als hij weer helemaal bij is en kan lopen. Indien de hond aan de wond wil likken adviseren wij om een medical pet shirt voor uw hond aan te schaffen, zodat de hond niet aan de wond kan komen. Na 10 à 14 dagen komt u terug voor controle van de wond en het verwijderen van de hechtingen. Aan deze controle zijn geen kosten verbonden.