Cavia

Vrolijke drukte makers die voor flink wat kabaal kunnen zorgen.

Cavia kennis en kunde

Cavia’s zijn leuke huisdieren, maar hebben de juiste verzorging en aandacht nodig. 

De protocollen worden door contact met caviadierenartsen steeds up-to-date gehouden. Tevens hebben we de praktijk uitgebreid met een speciale opname voor de cavia.

Neem contact met ons op als uw cavia('s):

Ook als u vragen heeft over een cavia die anders dan bovenbeschreven symptomen vertoond mag u altijd contact met ons opnemen. Omdat wij veel konijnen, cavia’s en knaagdieren behandelen hebben wij geschikte medicatie voor deze diersoorten op voorraad. Door de jarenlange ervaring met cavia’s kunnen we de prognose van veel verschillende aandoeningen goed inschatten maar ook realistisch zijn over of behandelen nog zinvol is voor de cavia.

Tevens bent u bij ons aan het juiste adres voor verschillende chirurgische ingrepen bij de cavia. Zowel voor een castratie als bij het verwijderen van cysten, talgklieren of andere ongeregeldheden van de huid hebben wij de kennis en kunde om deze operaties tot een succesvol einde te brengen. De praktijk heeft hiertoe de beschikking over gasnarcose. Hierdoor kan bijvoorbeeld een gebitsbehandeling heel veilig en gedoseerd verlopen. Indien aanvullend onderzoek nodig is zoals urine onderzoek of bloedonderzoek kunnen wij gebruik maken van het goed uitgeruste laboratorium van onze praktijk. Daarnaast hebben wij de beschikking over röntgen- en echo apparatuur om de diagnostiek bij de cavia grondig te kunnen aanpakken.